T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
3242260350
Belgegeçer
3242262238
WEB
https://mersinataturkmtal.meb.k12.tr
Adres
Alsancak Mh. 76024 Sokak No1 Toroslar / MERSİN
Vizyon
VİZYONUMUZ; Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanları olarak öğrencilerimizi ; Mevcut teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve yeni teknolojiler yaratabilecek düşünce yapısına sahip , Sürekli gelişen ve değişime açık, Alanında yüksek öğrenime yönelebilen, Ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, İnsani değerlerle donatılmış , Atatürkçü düşünce yapısına sahip, Demokratik, Laik ve insan haklarına saygılı, Endüstrininin ihtiyaç duyduğu girişimci ve üretken bireyler yetiştirmek, H E D E F İ M İ Z D İ R . . .
Misyon
MİSYONUMUZ; Biz; bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların mesleki bilgi ve becerilerini ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmeleri, onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanan bireyler yetiştirmek için varız. Bunun için; Milli Eğitimin Genel Amaç ve Temel İlkelerine uygun olarak, bütün öğrencilere ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm yollarını arama ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak, Öğrencilerimize ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda mesleki eğitim vermek, Öğrencilerimize; alanlarında yüksek öğretime devam edebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak için ÇALIŞIRIZ.
Başarılar
Okulumuz yapılan dezenfektan üretiminden dolayı bakanlıktan teşekkür almıştır. Sporda Dünya, Türkiye ve Mersin geneli çok fazla sayıda ödüle sahibiz. Ayrıca "Okulum Temiz" belgesine de sahibiz.
Öğretmen :131
Öğrenci :1129
Derslik :59
Atölye-İşlik :29
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :2
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :7
Kimya Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :14
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :550
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Saatler
08:00-12:50 13:30-16:40
Isınma
Klima
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, Rusça
Pansiyon Bilgileri
Lojman
14 - Okulumuzda 14 adet lojman bulunmaktadır.
Ulaşım
Okulumuz merkez ilçede bulunmakta olup tek vasıta ile ulaşım sağlanmaktadır. Çevreyolu dolmuşları ve belediye otobüsleri ile kolayca gelinebilmektedir.
Servis Bilgisi
Okula servis ile gelen öğrencilerimiz mevcuttur.
Yerleşim Yeri
GMK Bulvarı Alsancak Mh. 76002 Sokak Çetinkaya Karşısı Toroslar/MERSİN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
2 km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda atletizm, bisiklet, bedmington, cirit, gülle, güreş gibi pek çok spor dalında öğrencilerimiz çalışma yapmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Okulumuz AR-GE okulu olduğu için pekçok proje geliştirilmekte bununla birlikte Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor, Kargem, Sıfır Atık, Seup ,Piktes, Selfie, eTwinning, Erasmus projelerinde de çalışmalar yürütülmektedir
Diğer Hususlar
Okulumuz döner sermaye kapsamında Kimya Alanında dezenfektan üretimi yapılarak satılmaktadır. Makine ve Metal Alanında okul sırası üretimi yapılmaktadır. Bilişim alanında ilimiz genelinde akıllı tahta arızaları yapılmaktadır.
Yazdır