Ock

Mersin'de inşaatları tamamlanan 5 gençlik merkezi ve bir engelsiz yaşam merkezinin donatım işleri için protokol imzalandı.

Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Silifke, Tarsus ilçelerindeki inşaatları biten gençlik merkezleri ile Mezitli ilçesindeki engelsiz yaşam merkezi için Valilik himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü yapıldı.

Protokol kapsamında okulumuz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 80 öğrenci merkezlerin donatım işlerini yapacak.

Valiliğimizin himayesinde yürütülecek bu projede okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile üzerimize düşeni yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Üreten ve girişimci meslek liselerine olan inancını ve desteğini bu projede yanımızda olarak hissettiren Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN , İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Ökkeş DEMİR mesleki egitime verdiginiz destek bizim için çok kıymetlidir. Okulumuz ve öğrencilerimiz adına sizlere minnettarız.

Ock

Makine ve Tasarım  Teknolojileri Alanı öğretmenlerimiz ve idarecimiz  9-K sınıfından Muhammed Mustafa EREN’e ve ailesine Veli ziyaretine gitmiştir.

Özverilerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz .

Ock

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü KARGEM birimi ile MERYAD ve Ardent Plastik  A.Ş. tarafından yürütülen ‘Yalın Üretim Uygulamalı Standartlaşma Eğitimi ‘projesinin öğretmen eğitimi kısmı tamamlandı.

Eğitim sonunda öğretmenlerimiz Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nin tanıtımına katılarak atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Emeği geçen başta Arden Plastik A.Ş. Üretim Müdürü Hatice iĞDE ‘ye ve KARGEM ekibine teşekkür ederiz.

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla Dîvan-ı Lugâti’t-Türk Deneme Yarışması yapılackatır.

Yarışma Şartnamesi için TIKLAYINIZ

Ock

3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu Zafer Kutlamaları münasebetiyle yapılan Kros müsabakasında öğrencimiz Erhan KAYA il 4.'sü olmuştur.

Emek veren öğretmenlerimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ock

3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu'nu okulumuz ögretmenleri ve öğrencileri ile coşkuyla kutladık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden Mert Can DURDURAN güreşte grup 2.liği kazanmış olup Türkiye 1. liği icin Zonguldak’ta okulumuzu temsil edecektir.

Kendisine başarılar diliyoruz .

Ock

Okul Müdürümüz Ömer YİĞİT ve  Müdür Baş Yardımcımız Erdal MUTLUAY Alsancak Mahalle Muhtarı Mustafa ATAŞ ile birlikte Mahalle kahvesini ziyaret edip, okulumuz ve çalışmalarımızla ilgili Mahalle sakinlerinin bilgilendirdi.

Mesleki eğitimin önemi ve istihdam odaklı süreç tasarımımız okul- Mahalle işbirliğinde Mahalle gençlerinin mesleki gelişimini destekleyerek istihdama kavuşturulması için desteklerini beklediğimizi anlattı.

Ara

Günümüzde dijital oyunlar, gençler arasında popüler bir eğlence ve öğrenme aracı olarak önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz Narenciye Temalı Dijital Oyun Yarışması, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmelerine, teknik becerilerini artırmalarına ve eğitimlerini daha ilgi çekici hale getirmelerine olanak tanımayı amaçladık.

Ara

‘Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor ‘ projesi kapsamında Kimya Teknolojisi Alanı öğretmenleri 9-I sınıfından Yaren Kılınç öğrencimize aile ziyaretinde bulundu. Kimya alanımızda üretilen temizlik ürünlerinden taktim edildi.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Elektrik -Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmenlerimiz 9-E sınıfından Mehmet Efe Başpınar’ı ve ailesinin evine Veli ziyaretine gitmiştir.

Özverilerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 32 No’lu Metal Sanayi Meslek Komitesi Sektör Toplantısı düzenledi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut ile Murat Aktoğ’un da katıldığı toplantıda Komite Başkanı Bilge Gürbüz Saydan, sektör temsilcilerine yıl içinde neler yaptıklarını aktardı. En büyük sorunun teknik eleman bulma noktasında yaşanmasından hareketle Okulumuz Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yiğit’ten okulun teknik altyapısı ve verilen eğitim hakkında bilgi alındı. Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut’un sektör özelinde yararlanılabilecek teşvik ve destekler hakkındaki bilgilendirmesi sonrası sektör temsilcileri MTSO bünyesinde hizmet verilen Atölye1886’yı gezerek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Ara

Her dizesinde inanç, iman, cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, “Mehmet Akif ERSOY’u Anma Haftası” olarak ilan edilmiştir.

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin iştirak ettiği anma programında, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u tekrar rahmetle yâd ediyoruz.

Ara

Harita Tapu Kadastro Alanı öğretmen ve öğrencileri Kariyer Günleri ve Teknik Gezi kapsamında Yenişehir Tapu Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğüne ziyarette bulunmuştur. Tapu Müdürü Erdal ŞAHİN , Müdür Yardımcısı Mithat ÇIKCAN ve Kadastro Teknisyeni Mustafa GÜRBÜZ'ün bilgilendirmeleri, tecrübeleri ve sunumları ile gezi ve kariyer günü faaliyeti tamamlanmıştır.

Ara

Kültürün izinde projesi kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri Tarsus Karabucak Ormanları ve Doğu Akdeniz Ormancılık ve Araştırma Enstitüsünü ziyaret ettiler.