Şbt

Okulumuzda sosyal kulüplerin aylık toplantısı yapıldı. Kulüp rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerle birinci dönem yapılan kulüp etkinliklerini değerlendirdi.

Toplantıda,ikinci dönemde yapılacak etkinlikler planlandı.

Emek veren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzdan, okul müdürümüz Ömer YİĞİT başkanlığında bir heyetle, kurumumuzda yapılan Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol, Berdan Cıvata, Jamesson ve Remax Loca ile istihdam odaklı iş birliği protokolleri ile ilgili Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Oğuzhan TÜLÜCÜ makamında ziyaret edildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimizle, kurumumuzda öğrenci odaklı çalışmaların verimliliği üzerine bilgilendirme yapıldı.

İlgi ve desteklerinden dolayı Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Oğuzhan TÜLÜCÜ'ye şükranlarımızı sunuyoruz.

Şbt

Okul-Sektör işbirliğini güçlendirmek amaciyla bugün büyük bir adım atıldı. Berdan Civata A.Ş ile Makine ve Metal Teknolojileri alanlarını kapsayan bir işbirliği protokolü imzalandı . İmza töreni öncesinde Berdan Civata Kurulu Başkanı Hasan ŞEMSİ ve yönetim kurulu üyesi Zeynep AYSALAR öğrencilerimizle buluşarak  başarı öykülerini paylaştılar.

Protokol kapsamında öğrencilerimize staj , istihdam , burs ,yabancı dil eğitimi proje desteği  gibi fırsatlar sunulacaktır .

Katılımlarından dolayı Hasan ŞEMSİ ve Zeynep AYSALAR’a teşekkür ederiz .

Şbt

2204-A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında okulumuz bölge finaline kalmaya hak kazandı. Danışman öğretmenimiz Beyza ALCAN’a, öğrencilerimiz Sedef DANIŞ, Ali NECCAR ve İsaa NAİRABANİ’ye emeklerinden dolayı çok teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz!

Şbt

Okulumuz öğrencilerinden Eren Göktuğ YÜKSEL, Kick Boks Gençler Türkiye şampiyonasında 3.olmuştur. Emek veren öğretmenlerimizi ve öğrencimizi tebrik ederiz.

Şbt

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” yüz yüze eğitimleri için okulumuzdaydı. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Uzmanı Pınar Mardin Yılmaz ve Nurbanu Kaya’nın da katılımlarıyla altı okula ev sahipliği yapan okulumuzda iki gün süreyle kız öğrenciler STEAM eğitimi aldı. Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ülker Sonsuzay Kuzu koordinatörlüğünde 2022/2023 eğitim öğretim yılında online eğitimlere katılmış olan 10 öğrencimiz yüz yüze eğitimlerini aldılar.

Şbt

Mesleki Eğitim İş Dünyası İş Birliği Çalıştayı kapsamında, AB ülkeleri ile Türkiye arasında mesleki eğitime ilişkin iyi örnek uygulamalarının aktarılması amacıyla mesleki eğitim ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen uluslararası konferans Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Ali Karagöz'ün teşrifleriyle, Divan Otel'de gerçekleşti.

Dünyada ve Türkiye'de mesleki eğitim, gelişmekte olan ülkelerin mesleki eğitim sistemlerinde politika oluşumu, eğitim reformları, mesleki eğitimde endüstri 4.0 konularının ele alındığı konferansta MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Ali Karagöz hitaplarını gerçekleştirdiler.

İki gün planlanan çalıştayın ilk gün konferans, ikinci gün çalıştay şeklinde  gerçekleşti.

Şbt

Mersin okul sporlarında, okulumuz öğrencileri Tenis İl birincisi olmuştur.

Emek veren öğretmenlerimizi ve birinci olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Ali Karagöz, okulumuzu  ziyaret etti.

Okulumuzdaki atölyeleri gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Sayın Genel Müdürümüz, meslek liselerinin üretim konusunda ülkemizin yüz akı olduğunu ve çok daha ilerlemeler katedeceğini ifade etti.

Ziyarette Genel Müdürümüze, İl Millî Eğitim Müdürü  Sayın Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı  Sayın Fatih Burğut, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Oğuzhan Tülücü ve Şube Müdürü Sayın Yusuf Cice eşlik etti.

Şbt

Okulumuz, 2024 Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Konsorsiyum Üyeliğine kabul edildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şbt

İŞKUR temsilcisi tarafından 11. Sınıf öğrencilerimize yönelik bilgilendirme semineri yapıldı . Seminerde İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı , meslek yönelimi test bataryası , meslek seçiminin önemi ve sonuçları hakkında bilgi verildi . İŞKUR temsilcisi Levent Fatih KANKUL‘ a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

TEKNOFEST konusunda öğrencilerimizde farkındalık uyandırmak ve her bir öğretmen ve öğrencimizin milli teknoloji hamlesi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak adına hazırlanmış olan program tüm okulda 2. ders saatinde uygulanmıştır.

Şbt

Okulumuz Harita Tapu Kadastro Alanı Öğretmen ve öğrencileri 09/02/2024 tarihinde Mercan Bilim Merkezine düzenlenen geziye katılmışlardır.

Emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Devlet Teşvikli Tanıtım Günleri, Mersin'de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla tamamlandı. Her kurum kendi içerisinde yapmış olduğu projeleri ve bünyesinde bulundurdukları ürünleri sergileyerek tanıtım yapmıştır. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında okulumuz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, 4 projeyle katılmış olmanın gururunu yaşadık.

Şbt

Okulumuz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında atölyelerimizde üretilen ürünleri yerinde görmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş DEMİR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Oğuzhan TÜLÜCÜ okulumuza ziyarette bulundular. Öğrencilerle yakından ilgilenen Fazilet DURMUŞ, "Gayret edeceğiz, sürekli her koşulda üreteceğiz. Çalışmalarımızda,atölyelerimiz ve ürettiklerimizle hep birlikte Türkiye yüzyılını inşâ edeceğiz."dedi.