Ekm

Değerli öğrencilerimiz 23 Ekim -3 kasım tarilerinde yapılacak olan sınavlarda okulumuz adına başarılar dileriz.

Ekm

Haz

Okulumuzdan mezun öğrencilerimiz veya tatillerde çalışma yapmak için iş teklifi olan işyerlerinin bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

MEB Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği

Haz

Staj / İşletmelerde Beceri Eğitimi

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerindeki tüm öğrencilerimizin staj ya da işletmede mesleki eğitim yapmaları zorunludur. Öğrencilerimizin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatını tanımaları, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımaları amacıyla; Anadolu Meslek Programı öğrencilerimize son sınıfta 3 gündür.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında Anadolu Meslek Programı 12'nci sınıf öğrencilerinin Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan "İşletmelerde Beceri Eğitimi veya İşletmelerde Mesleki Eğitim" dersini öncelikle işletmelerde  almaları esastır.

Devlet Desteği

İşletmede beceri eğitimi ve staj faaliyetlerinin niteliğini artırmak ve işletmelerin bu anlamda mali yükümlülüklerini azaltmak amacıyla 2016 yılında 3308 sayılı kanuna eklenen geçici madde ile işletmelerin öğrencilere ödeyeceği ücrete devlet desteği getirilmiştir. İlgili kanun maddesine göre 5 yıl boyunca işletmeler tarafından öğrencilere ödenen asgari ücretin en az %30'unun 20 ve üzeri personel çalıştıran işletmelerde 1/3'ü, 20 altı personel çalıştıran işletmelerde ise 2/3'ü devlet desteği olarak ödenecektir. Bu kapsam ilgili altyapı çalışmaları yapılmış ve devlet desteği düzenli olarak ödenmeye devam etmektedir.